Oleh:
EDITORIAL RASA
Tarikh:
27 Februari 2012
Soalan
Puan,
Saya
menghadapi masalah membuat kek kukus buah-buahan yang lembab. Biasanya
kek kukus yang saya buat akan kekeringan dan berderai. Jadi, bagaimanakah
caranya membuat kek kukus dengan teknik yang betul? Saya berharap chef dapat
menyelesaikan masalah saya ini. Sekian, terima kasih.
Nor hazani
Abdullah@Hussin
Kemasik,
Kemaman, Terengganu.
Jawapan
Selepas
dikukus, kek mesti dibungkus dengan aluminium foil. Sebelum dibungkus cucuk-cucukkan kek dengan lidi
penyucuk sate dan tuangkan jus oren atau epal untuk melembabkan kek.
Simpan dingin dan bolehlah dipotong untuk dimakan selepas seminggu.
Dipetik dari : http://rasa.karangkraf.com/s-j-chef/soal-jawab-dari-chef
Tiada ulasan:
Catat Ulasan