Khamis, 27 Julai 2017

Cara Masak Periuk Kera

  Rupa periuk kera yang dah siap dibasuh.. basuh dulu,bagi bersih dari segala kekotoran.



Beras pulut campur santan secukup rase.. Letak air and garam sikit bagi masin. 
                                       



 Masukkan beras pulut tersebut ke dalam periuk kera dengan sudu 
(lebih senang mak aku cakap).Taruk santan sikit separuh daripade kandungan beras pulut tu. 
Kalau penuh2 sangat nanti melimpah bile da masak. Pandai2 la bajet ye


 Bile da siap, masukkan dalam pengukus. Susun elok2.. 


 Kukus selama 40 minit-45 minit


ni la rupe bile da masak.. Boleh makan dengan rendang, sambal kacang ke, sambal belacan ke.. ape2 je lah.. Ha.. macam mane? SENANG kan ? Selamat Mencube.. =)

TEMPAH SEKARANG❗❗ 

FB Pages: Sarung Periuk Kera &Lemang Periuk Kera Sg Besi KL 

📶Call Centre/ SMS/WhatsApp : www.wasap.my/60192417179 (Tak Perlu Save Nombor untuk Whatsapp) 
📶 PM inbox FB Pageskami.










Tiada ulasan:

Catat Ulasan

FACEBOOK PAGES